Översikt

Sidor

SEO-optimering

SEO står för “Search Engine Optimization” och handlar om att ge sin webbplats rätt förutsättningar för att synas i sökmotorer. Att optimera sin webbplats hamnar främst om att utforma sitt innehåll på ett bra sätt så att det anses relevant utifrån det dina kunder söker på. Det är också viktigt att anpassa titel och meta-beskrivning för hur en sida ska presenteras i sökresultatet.

Om vi tittar på hur sökresultatet ser ut hos Google så presenteras titeln i form av en blå rubrik och metabeskrivning i form av en kort beskrivning strax under rubriken.

Redigera titel och metabeskrivning i din webbshop

Du kan själv optimera titel och metabeskrivning på sidor, inlägg och produkter i din webbshop. När du redigerar t.ex. en sida så ser du att det finns en rubrik längre ner i vyn med texten Yoast SEO. Detta block innehåller inställningar för den aktuella sidans SEO-optimering. I detta block ser du en förhandsvisning för hur sidan kommer att se ut i Googles sökresultat. Om du klickar på förhandsvisningen kommer du se att det dyker upp ett par fält under förhandsvisningen. Bl.a. ett fält med rubriken SEO-rubrik och ett med rubriken Metabeskrivning. Här kan du nu själv skriva in relevant textinnehåll för att optimera den aktuella sidan.

Tänk på att dessa texter inte får vara för långa. I takt med att du skriver kommer du se en markering under fältet som indikerar hur lång din text får vara.

Det finns även fler inställningsmöjligheter under Yoast SEO. Vi kommer inte att gå in på dessa här. Men om du är intresserad av att lära dig mer om hur detta blocket fungerar kan du läsa mer på utvecklarens webbplats.

Yoast SEO