Översikt

Sidor

Logotyp

Uppe till vänster i webbshopens sidhuvud finns en bildyta då du kan placera din företagslogotyp. När du ser din webbshop för första gången kommer du se en demo-logotyp på den här ytan. Du kan kan nu själv byta ut denna genom att ladda upp din egen logotyp.

Anpassa

För lägga till din egen logotyp klickar du dig in på Anpassa. Om du är inloggad i WordPress och går till webbshopens startsida så kommer du se att alternativet Anpassa finns i den grå WordPress-menyn i toppen. Du kan också navigera hit genom att gå till Utseende > Anpassa när du befinner dig i WordPress-admin.

Ändra logotyp

När du klickat på Anpassa i föregående steg kommer du till en vy där du ser webbshopen till höger och en WordPress-meny till vänster. För att redigera webbshopens logotyp klickar du på alternativet Webbplatsens identitet. Du kommer nu att se en förhandsvisning av logotypen samt knapparna Ta bort och Ändra logga. Om du klickar på Ta bort kommer logotypen att tas bort helt. Du får då klicka på Välj logga för att lägga till en ny. Om du klickar på Ändra logga så får du istället välja en ny logotyp direkt från mediabiblioteket eller genom att ladda upp en från din dator.

När du valt en ny logotyp kommer du i nästa steg att få välja hur du vill beskära den. Du drar då i markeringsramen och klickar sedan på Beskär bild för att verkställa beskärningen. För att publicera logotypen klickar på den blå knappen med texten Publicera.