Översikt

Sidor

Sidor

En sida är precis vad det låter som, en sida i webbshopen. Det kan t.ex. vara en sida som berättar om ditt företag eller en kontaktsida där besökaren hittar dina kontaktuppgifter.

Sidor och inlägg hanteras i princip på samma sätt, men det finns vissa saker som skiljer dem åt. På en sida visas inte datumet på samma sätt som för ett inlägg, och det går inte heller att kategorisera en sida som det gör med ett inlägg. Något som däremot är unikt för sidor är att de kan placeras som undersidor eller föräldrar till andra sidor i webbshopen.

För att se alla sidor som finns skapade klickar du på fliken Sidor i WordPress-navigeringen. Precis som för inlägg får du nu en översikt över samtliga sidor som skapats. För att redigera en befintligt sida för du muspekaren över en den och klickar på Redigera. För att skapa en helt ny sida klickar du istället på Lägg till ny till höger om rubriken Sidor.

Som du ser i bilden nedan är vissa sidor markerade med t.ex. Sidan för “Mitt konto”, Kassasidan och Varukorgssidan osv. Dessa sidor är specifikt skapade för att användas av WooCommerce. Vi rekommenderar att du helst inte går in och redigerar i dessa sidor.

Sidor översikt

Redigera en sida

När det kommer till att lägga in innehåll på en sida fungerar det exakt på samma sätt som för ett inlägg. Därför hänvisar vi dig till kapitlet Inlägg för att läsa mer om detta. Om du vill lära dig mer om hur några av de vanligaste blocken fungerar kan du klicka här för att läsa mer om blockhantering.

Sidor dokument

Sidoattribut

Något som är unikt för sidor och som inte finns vid redigering av inlägg är fliken Sidoattribut. Om du klickar här kommer du få upp fälten Mall och Överordnad sida.

I fältet Mall kan du välja vilken typ av mall den aktuella sidan ska använda sig av. Mallen Fullwidth är precis som det låter en fullbreddsmall där innehållet tar upp hela sidans bredd. Mallen Standardmall däremot har en sidospalt på höger sida som innehåller webbshopens produktkategorier.

I fältet Överordnad sida kan du styra om den aktuella sidan ska vara en undersida till någon annan sida i webbshopen.

Publicera sidan

När du känner dig färdig med din sida är det dags att publicera den så att besökare kan se den. Högst upp till höger i vyn ser du de tre valen Spara utkast, Förhandsgranska och Publicera.

Spara

För att publicera sidan klickar du precis som det låter på Publicera. Om du vill se hur ditt sidan kommer se ut innan du publicerar kan du klicka på Förhandsgranska. Om du inte vill publicera din sida utan bara spara den för att jobba vidare med den vid ett annat tillfälle kan du klicka på Spara utkast.