Översikt

Sidor

Skapa en artikel

Varje produkt i MoreFlo Take Away & Catering är en egen artikel i MoreFlo Apps. Om du har erfarenhet att skapa artiklar sedan tidigare i MoreFlo Apps så är det inte jättestor skillnad. Det krävs dock att du gör några specifika inställningar för ställa in hur lång tid artikeln ska ta att förbereda. Detta styr sedan leveranstid när en kund beställer artikeln på webbsidan.

Det finns väldigt många inställningar som går att göra för en artikel i MoreFlo Apps. Många av dessa används för att skapa andra typer av artiklar, därför kommer vi inte att gå in på de inställningar här utan vi fokuserar endast på det som är viktigt för MoreFlo Take Away & Catering.


Så skapar du en artikel som kräver förberedelser

För att skapa en ny artikel i MoreFlo Apps går du in på Artiklar och sedan Artikelregister. Därefter klickar du på den blå knappen med texten Skapa och sedan Skapa artikel i listan som dyker upp.

Fyll först i information i fälten Artikelnummer och Artikelnamn/kvittotext. Välj därefter alternativet Vara i fältet Artikeltyp och ange en konteringskod i fältet Konteringskod. Sätt sedan ett pris för bokningen i fältet Försäljningspris inkl. moms.

Fyll i grundläggande artikelinfomration

Längre ner till höger i gränssnittet finns en rubrik med texten Bokning och under denna ett alternativ med texten Kräver förberedning, t.ex. tillagning. När du aktiverar detta alternativ så dyker det upp ytterligare ett fält till höger om detta med rubriken Tid för förberedelse bokningar. I detta fält kan du ange tiden det tar för dig att förbereda den här produkten för upphämtning. Tiden anges i timmar. Om det tar 15 minuter skriver du 00:15 i fältet. Om det tar 2 dagar att förbereda produkten skriver du istället 48:00 i fältet.

Tiden som du anger i fältet ovan används sedan för att räkna ut de tider som kunden kan välja på när hen väljer leveranstid i webbshopen. Om kunden beställer flera produkter som tar olika lång tid att förbereda så kommer hen få välja tillgängliga tider utifrån produkten som tar längst tid att förbereda.

Ange hur lång tid artikeln tar att förbereda

När du är färdig med din biljettartikel klickar du på den gröna knappen med texten Spara för att spara artikeln.