Översikt

Sidor

Bokningsbara resurser

En bokningsbar resurs i MoreFlo Take Away & Catering är en mottagare för de beställningar som görs på webbplatsen. Du kan välja att sätta upp en resurs för köket om du vill eller så sätter du upp flera resurser för varje medarbetare så att du kan fördela beställningar på olika personer.

Varje resurs har en egen kalender samt en rangordnad listvy vilket gör att det är enkelt att se vilka beställningar som står näst på tur. Du kan också lägga till tillgänglig tid för varje resurs, detta styr sedan leveranstiden som dina kunder kan välja vid beställning.


Lägg till en ny resurs

För att hantera eller lägga till bokningsbara resurser går du till Inställningar och sedan Bokningar och sedan till fliken Bokningsbara resurser. Här ser du nu en överblick över de bokningsbara resurser som finns tillgängliga. För att redigera en resurs kan du klicka på länken Edit på den aktuella resursen. För att lägga till en ny klickar du på den blå knappen med texten Skapa ny.

Klicka på “Edit” på en resurs för att redigera den

Du kommer nu till en ny vy där du får ange inställningar för din resurs. Bokningsbara resurser används även för vår tjänst MoreFlo Booking, därför finns det inställningar i denna vy som inte är aktuella för dig som använder MoreFlo Take Away & Catering. Du behöver endast ange resursens namn i fältet Namn. Därefter väljer du Varor i fältet Typ av artiklar denna resurs hanterar. Sist kan du också välja Annat i fältet Resurstyp. Mer än så behöver du inte ange i detta fall.

Skapande av en ny bokningsbar resurs

Spara resursen

När du är klar med redigeringen av resursen kan du spara den genom att klicka på den gröna knappen med texten Spara i botten på redigeringsläget. I nästa steg går vi igenom hur du lägger till tillgänglig tid för resursen.