Översikt

Sidor

Aktivera artiklar

Det första du behöver göra för att komma igång med MoreFlo Self-Scan är att aktivera de artiklarna som du vill att kunden ska kunna köpa via självskanningsappen. För att lägga till en ny artikel loggar du in i MoreFlo Apps med de inloggningsuppgifter som du tidigare fått av MoreFlo. Om du inte har tillgång till några inloggningsuppgifter ber vi dig kontakta supporten på support@moreflo.com.

Kanske vet du redan hur man att skapar artiklar i MoreFlo Apps. Vi kommer gå igenom stegen kortfattat här nedan och förklara vilka steg som är viktiga för dig som använder MoreFlo Self-Scan.


Lägg till en ny artikel i MoreFlo Apps

För att skapa en ny artikel i MoreFlo Apps går du in på Artiklar och sedan Artikelregister. Därefter klickar du på den blå knappen med texten Skapa och sedan Skapa artikel i listan som dyker upp.

Fyll först i information i fälten Artikelnummer och Artikelnamn/kvittotext. Välj därefter alternativet Vara i fältet Artikeltyp och ange en konteringskod i fältet Konteringskod. Sätt sedan ett pris för artikeln i fältet Försäljningspris inkl. moms.

I fältet Streckkod anger du nu en streckkod som dina kunder ska kunna skanna med hjälp av självskanningsappen. Kontrollera också att alternativet Webbshopsartikel är aktivt. Detta är nödvändigt för att artikeln ska kunna synkas över till webbshopen.

Slutligen kan du också ange en bild om du vill under rubriken Bilder längst ner till höger.

När du är klar med redigeringen av artikeln kan du spara den genom att klicka på den gröna knappen med texten Skapa direkt i botten av redigeringsläget. Om du redigerar en artikel som redan finns kommer det istället att stå Spara på knappen. Inom ca 5 min kommer artikeln att synkas över till webbshopen. Nästa steg är att publicera artikeln i webbshopen så att den blir aktiv för MoreFlo Self-Scan.

Se över de inställningar som är markerade i bilden.

Aktivera artikeln för MoreFlo Self-Scan

Du behöver nu logga in i WordPress som är systemet som webbshopen och MoreFlo Self-Scan är uppbyggd på. I mailet som du fick med uppgifter för MoreFlo Self-Scan finner du en adress till webbshopens inloggningssida samt användarnamn och lösenord. Gå till inloggningssidan och logga där in med dina uppgifter.

När du har loggat in i WordPress kommer du till startsidan i WordPress-admin. Du kommer nu se en meny till vänster. För att se alla artiklar som har synkats över från MoreFlo Apps klickar du på fliken Produkter i vänsterpanelen. När en artikel synkas in för första gången synkas den alltid in med statusen Utkast. Det innebär att den inte är publicerad ännu. För att publicera en artikel klickar du på den för att redigera den. Du kommer nu till ett nytt redigeringsläge där du ser alla inställningar för artikeln. Det enda du behöver göra just nu för att publicera artiklen är att klicka på den blå knappen med texten Publicera. Artikeln kommer nu att vara aktiv för kunder som använder MoreFlo Self-Scan.

Klicka på “Publicera” för att göra artikeln aktiv i MoreFlo Self-Scan