Översikt

Sidor

Gruppera bokningsbara artiklar

Om du har många bokningsbara artiklar på din bokningssida så kan det vara en bra idé att gruppera dem så att kunden får en bättre överblick. Detta kan du göra genom att skapa artikelgrupper i MoreFlo Apps och sedan koppla samman dina artiklar med de olika grupperna.

Viktigt att känna till är att grupper används även i kassan så när du gör ändringar kring grupperna här så kommer det även att påverka hur artiklarna visas i kassan.

För att skapa en ny grupp i MoreFlo Apps går du till Artiklar och sedan Grupper. Om det finns grupper skapade sedan tidigare kommer du att se dem i översikten. Du kan redigera en befintlig grupp genom att klicka på redigera-ikonen till höger. Du kan skapa en ny grupp genom att klicka på knappen med texten Skapa ny.

Klicka på redigera-ikonen för att redigera en grupp

Skapa en ny grupp

När du skapar en ny grupp fyller du först i fältet Namn på artikelgrupp för att namnge gruppen. Fältet Förälder används främst för att sortera produkter i kassan så detta behöver du inte bry dig om just nu.

I fältet Visningsordning kan du styra vilken ordning gruppen ska visas i i förhållande till andra grupper på bokningssidan. Ett lågt värde gör att gruppen listas före en grupp med ett högt värde.

Inställningarna för färg, förvald konteringskod och bild behöver du inte heller bry dig om nu när det gäller MoreFlo Booking. Detta är inställningar som används när du skapar grupper för din kassa.

Klicka på Skapa för att spara din nya grupp.


Lägg till en artikel i en grupp

För att lägga till en artikel i en specifik grupp behöver du gå tillbaka och redigera artikeln som du vill lägga till. Under rubriken Detaljerade inställningar finns ett fält med rubriken Grupp. Här kan du nu välja vilken grupp den aktuella artikeln ska tillhöra.

Välj din grupp i fältet ”Grupp”
Artiklarna visas nu i olika grupper på bokningens startsida